Alumni

Als je bent afgestudeerd bij Communicatie- & Informatiewetenschappen, dan ben je een alumnus van CIW. En dan is natuurlijk leuk om aan de huidige studenten te komen vertellen over je (loop)baan. Regelmatig nodigen we CIW alumni uit om te komen vertellen over hun loopbaan. Dan krijg je niet alleen een beeld van het type baan dat je kunt krijgen als CIW-er, maar je leert ook dingen zoals: hoe haal ik het meeste uit mijn stage, hoe schrijf je een overtuigende sollicitatiebrief, en hoe bereid ik me voor op een sollicitatiegesprek?

CIW alumni kun je tegenkomen bij speciale alumni bijeenkomsten, stagevoorlichtingsbijeenkomsten, en de verkenningsmodule in het eerste jaar.

Wist je dat een van onze CIW Alumni, Anoek Eckhardt, in de VIVA400 van 2014 stond? Dit is een lijst van 400 inspirerende vrouwen die iets hebben betekend!

Wist je dat een van onze CIW Alumni, Rowinda Appelman, President is van de Youth Atlantic Treaty Association (YATA), waar zij bijvoorbeeld meedenkt over de toekomst van de NAVO vanuit een jongerenperspectief? Naast deze drukke, internationale baan heeft zij ook haar eigen platform voor expats, AMS connected, opgericht.

Wist je dat een van onze CIW Alumni, Martine, is genomineerd voor Bikkel van het jaar in 2011 bij de Bart de Graaff Foundation?

Wist je dat CIW Alumni, zoals Amber Boeynaems, artikelen publiceren over scriptieonderzoek?

Een van onze alumni die in 2014 is afgestudeerd, Renske Maier, heeft onlangs een CIW-VU Alumni groep op LinkedIn aangemaakt. Dat is de plek online waar je je professionele netwerk kunt opbouwen en uitbreiden. Als je bent afgestudeerd bij CIW aan de VU kun je lid worden van de groep. Zo blijf je op de hoogte van wie waar gaat werken en welke nieuwe vacatures er zijn in de CIW-wereld. Ook kunnen CIW alumni elkaar helpen bij het vinden van een uitdagende baan. En natuurlijk worden er netwerkborrels georganiseerd.

Een aantal alumni speelt een belangrijke rol door plaats te hebben in de Raad van Advies, die evalueert of de loopbaan- en beroepsoriëntatie in het curriculum voldoende effectief is.