Media & Journalistiek

Media & Journalistiek is een van de CIW profielen die je kunt kiezen na jaar 1 van je opleiding. Binnen dit profiel ga jij je specialiseren in journalistieke en redactionele vaardigheden, maar ook in onderzoek naar media en journalistiek. Allerlei soorten media en producten komen voorbij: van traditionele krantenberichten tot Facebookreclames, van billboard posters tot Twitterspreekuren en van TV tot online brochures.

Je onderzoekt bijvoorbeeld welke combinatie van beeld en tekst optimaal is op een billboard en in een Facebook reclamebericht. Je analyseert de functie van persoonlijke verhalen van mensen in krantenberichten. En wordt een EHBO-instructietekst beter onthouden als deze plaatjes of filmpjes bevat? De theorieën die gebaseerd zijn op traditionele media kun je inzetten voor nieuwe en zelfs toekomstige media. Zo ben je altijd in staat om nieuwe media en journalistieke producten te analyseren en optimaliseren.

In het brede eerste jaar van CIW krijg je ook al vakken over journalistiek en media, zoals het vak ‘Media en Journalistiek‘.

Binnen dit profiel kun je kiezen voor de afstudeerrichting journalistiek of media-analyse.