Stage

Je kunt als CIW student in de keuzeruimte van je derde jaar stage lopen. Je kunt dan kijken of een bepaalde organisatie, branche, of een specifieke functie eigenlijk wel bij je past. Ook kun je je kennis en vaardigheden in de praktijk brengen. Natuurlijk staat het ook goed op je CV. Sommige studenten vinden het zo leuk bij hun stageplek dat ze er na hun afstuderen weer naar terug gaan.

Een stage zoek je zelf. Natuurlijk hebben docenten en de studieadviseurs ook een groot netwerk en houden zij je op de hoogte van beschikbare stages. Maar het kan ook zijn dat je zelf een stageplek weet te creëren of vinden. Het is dan van belang dat je goede afspraken maakt met betrekking tot je taken en uren. Dit doe je in overleg met je stagebegeleider vanuit de VU en je stagementor op je werkplek. Je stage sluit je af met een stageverslag.

CIW studenten lopen bijvoorbeeld stage bij uitgeverijen, musea, ziekenhuizen, onderzoeksbureaus, reclamebureaus, festival organisatiebureaus, bibliotheken, de overheid, dyslexiebehandelaars, NT2 instellingen en media instellingen zoals RTL, AT5 of TMG.